05 Haziran 2012

iOS 5.1.1 Absinthe 2.0.4 ile Jailbreak

Bu sefer kendim video çekmedim çünkü ijailbreak.me sitesinin gayet temiz bir uygulama videosunu buldum. Zaten Absinthe ile jailbreak yapmak da çok kolay.

Öncelikle yapılacak işlemleri ve uyarıları özetleyeceğim. Ardından video'yu izlersiniz.

Ön Hazırlıklar:
  • Eger bilgisayarinizda en güncel iTunes yüklü değil ise (gün itibari ile v10.6.1) en güncel iTunes sürümünü indirin ve kurun. 
  • iOS sürümünüz 5.1.1'den aşağida ise iTunes üstünden iOS 5.1.1 'i yükleyin. (Önemli not: Bu yazı yazılırken piyasada en güncel iOS sürümü 5.1.1 idi. Fakat iOS 5.1.2 yada daha yeni bir sürüm piyasaya çıkınca artık 5.1.1'i yükleyemeyeceksiniz.) 
  • Cihazı iTunes üzerinden sıfırdan RESTORE yapmanız daha güvenli olacaktır. Restore sonrası iTunes yedekten geri yüklemeyei teklif edecek. Önce jailbreak'i yapıp sonra yedekten geri yüklemenizi tavsiye ederim. Sıfır cihaz üzerinde jailbreak yapmak bir çok olası hatayı engelliyor. 
Önemli Uyarı: Jailbreak işlemlerine başlamadan önce SIK SORULAN SORULAR bölümünü mutlaka okuyunuz. Jailbreak riskli bir işlemdir ve telefonunuzda geri dönülmez arızalar oluşturma riski vardır. 
Telefonunuz sim kilitli bir model ise yapacağınız her hangi bir iOS güncelleme işleminin kilidi etkileyip etkilemeyeceğini iyice araştırınız. Bu konuda benim yeterli tecrübem olmadığı için size yardımcı olamayacağım.

Jailbreak İşlemi Nasıl Yapılır:

0. İlk adım olarak mutlaka iOS cihazınızı iTunes'a bağlayarak yedekleyin (backup). Yedekledikten sonra eğer telefonunuzda bir açılış şifresi varsa kaldırın. Önceden yapılmış VPN ayarlarınız varsa bu ayarlarıda temizleyin.

1. Sisteminize uygun Absinthe sürümünü indirin:

Direk olarak greenpoison sitesine gidip en gücel sürümü kontrol edebilirsiniz: http://greenpois0n.com/
Windows » GreenPois0n Absinthe v2.0.4 (Windows sürümü)
Mac OS X » GreenPois0n Absinthe v2.0.4 (MacOSX sürümü)
Linux » GreenPois0n Absinthe v2.0.4 (Linux sürümü)

2. iPhone/iPod/iPad 'inizi USB kablosu ile bilgisayarınıza bağlayın. iTunes otomatik olarak açılırsa kaparın. Antivirus programınızı kapatın, çalışan diğer programlarında mümkün olduğunca hepsini kapatın.

3. İndirdiğiniz .zip dosyasını açın. İçerisinden çıkan absinthe-win-2.0.exe dosyasını çalıştırın.

4. "absinthe-win-2.0" isimli bir klasörün içine dosyalar açılacak. 


5. Klasöre girin ve absinthe.exe dosyasını yönetici modunda (sağ klik-yönetici modunda çalıştır) çalıştırın. 


6. Absinthe çalışınca bağlı olan cihazınızı tanıyarak modeli ve yazılım sürümünü yazacaktır. Jailbreak tuşuna basarak işlemi başlatın. 


7. Bundan sonra bekleyeceksiniz. İşlemler ilerledikçe ekrandaki yazılar biraz değişecek ve ibre ilerleyecek. 


beklemeye devam


beklemeye devam. Benimki bu aşamada çöktü. Absinthe kapandı. Telefonumu tekar RESTORE ettim ve yedekten hiçbirşeyi geri yüklemeden telefonu sıfır cihaz olarak açtım. O şekilde absinthe'i çalıştırınca herşey yolunda gitti...

 beklemeye devam
Tamamdır..

7. Cihaz açılınca artık Cydia ikonunu göreceksiniz. Cydia'yı çalıştırın. Cydia ilk çalıştığında kurulumlarını yapacak. İşlem tamamlandığında artık telefonunuz kırılmış durumda... Eğer restore sonrası direk jailbreak yaptıysanız artık cihazınızı iTunes'a bağlayıp yedekten tüm verilerinizi ve programlarınızı geri yükleyebilirsiniz.

  

İşlemlerin hepsini aşağıdaki videoda da izleyebilirsiniz:
Jailbreak'i başarı ile tamamladıysanız aşağıdaki işlemler ile devam etmek isteyebilirsiniz:

2 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. You are welcome. Thanks to you for your clean and simple tutorial video. After seeing your video i decided not to bother with taking another one for my site.

      Sil