07 Temmuz 2011

iPhone 4 & 3GS iOS v4.3.3 Jailbreakme.com ile Jailbreak

Daha önceden Redsn0w yardımı ile iPhone yazılım v4.3.3 'ü nasıl kıracağımızı anlatmıştım. Fakat artık çok daha kolay bir yöntem geldi. @comex adlı arkadaşın hazırladığı yeni yöntem hepsinden çok daha kolay ve hızlı bir yol sunmakta. Jailbreakme.com 3.0 sitesi sayesinde cihazınızı bilgisayara bile bağlamaya gerek kalmadan internet erişimi olan herhangi biryerden çok kısa sürede jailbreak yapmanız mümkün. Fakat tabiki işimizi sağlama almak için önce bir yedek almakta yarar var.

Aşağıda adım adım resimler ile nasıl yapıldığını anlatacağım ne kadar kolay olduğuna şaşıracaksınız.

Öncelikle hazırlıklar:

  1. Eğer hala yapmadıysanız iPhone'unuzu bilgisayara bağlayarak iTunes üzerinden iPhone yazılım sürümünüzü versiyon 4.3.3 olacak şekilde güncelleyin.
  2. Yazılım sürümünüz zaten 4.3.3 olsa bile iPhone'unuzu bilgisayara bağlayıp iTunes'u çalıştırarak yedek (backup) almasını sağlayın. Normal şartlarda siz hiç birşey yapmasanız bile, iPhone'u bilgisayara bağlayıp iTunes'u çalıştırdığınız zaman zaten yedekleme işlemi yapar.
  3. iPhone 'u kırmaya hazırsınız! 

Şimdi iPhone ile bu adrese girin: www.jailbreakme.com 

Sol tarafta FREE yazan butona bir kere dokunun, INSTALL yazısı çıkınca ona dokunun. 

Ardından Safari kapanacak ve ana ekrana döneceksiniz. Burada Cydia adlı programın  kurulmaya başladığını göreceksiniz. 

Cydia yüklenince çalıştırın ve Jailbreak imkanlarından yararlanmaya başlayın... Hepsi bu! 


Cydia kurulumu tamamlandıktan sonra Cydia kullanımı ile ilgili temel bir kaç bilgi için ilgili videolarımı izleyebilirsiniz:

16 yorum:

  1. Benim 4. nesil ipod touch ım var.Şu anda 4.2.1 versiyonu yüklü ve greenpoison ile jailbreak yapılmış durumda.Versiyonunu 4.3.3 e itunes üzerinden yükseltsem bi sorun olur mu?Başka şekilde mi versiyonu yükseltmeliyim?

    YanıtlaSil
  2. iTunes üzerinden versiyon yükseltebilirsin. Fakat büyük ihtimalle UPDATE ederken sorun çıkartır.. RESTORE seçeneği ile güncellemen gerekecektir.

    iTunes'da RESTORE yaptıktan sonra iTunes kendisi yedekten bütün bilgilerini geri yükleyecek. iPod Touch'ın jailbreaksiz olarak güncellenecek. Orijinal haline dönecek..

    Herşey tamalanınca tekrar Jailberak yapabilirsin.

    YanıtlaSil
  3. Jailbreak yaptıktan sonra yüklediğim uygulamalar, restore yaptıktan sonra silinir mi? Ayrıca versiyonu 4.3.3 yapmam çok özellik kazandırır mı, yükseltmeyip yeni versiyon çıkmasını mı beklemeliyim?

    YanıtlaSil
  4. slm benim iphone u yurtdışından aldım ve yeni kullanıcıyım anlattığınız şekilde jailbreak yaparsam herhangi bir sorunla karşılaşırmıyım? Simlock gibi...

    YanıtlaSil
  5. Selam Sinan. Telefonun Simlock'lu ise farklı yöntemler izlemen gerekebilir. O konu hakkında pek bilgim yok. Şu anda hangi versiyondasın ve simlock durumun ne?

    YanıtlaSil
  6. Jailbreak yaptıktan sonra AppStore üstünden yüklediğiniz programlar iTunes hesabınıza kayıtlı olduğu için ve iTunes'a yedeklendiği için hep saklanır. Restore yapsanız bile sonra Backup'tan geri yüklenir.

    Cydia ile yüklediğiniz programlar Restore sonrası silinirler. RESTORE sonrası Jailbreak'inizde gider. Tekrar Jailbreak yapıp Cydia'dan tekrar yüklemeniz gerekir.

    Jailbreak'li iken Installous ile yüklediğiniz programlar yine iTunes üstünde yedeklenir. Fakat RESTORE sonrasında Jailbreak yapana ve INSTALLOUS'u tekrar telefona kurana kadar bu uygulamalar geri yüklenmez. Ancak Cydia ve Installous'u kurduktan sonra hepsi yine telefona yüklenir..

    YanıtlaSil
  7. bu şekilde jailbreak yaptıktan sonra telefonu kapatıp actığımızda pc yardımı gerekiyor mu

    YanıtlaSil
  8. Bu sekilde yapilan jailbreak kalıcı oluyor. Telefonu acip kapatmanizla kaybolmuyor..

    YanıtlaSil
  9. bende hata verdi... acaba 4.3.4 yüklü olduğu için mi...

    YanıtlaSil
  10. Selam.. Abi ben yeni aldım iphone 4. Şimdi bunu 4.3.3 e yükselttikten sonra cydia ile kırdığımda greenpois0n yapmama gerek yok demi ? kafam karıştı iyice... :S Yardım edersen çok güzel olur abi. sdusozluk@live.com buraya bir mail atabilirsen yardım için şimdiden çok teşekkür ederim.. :)

    YanıtlaSil
  11. @Lafineri yeni aldığın iPhone 4 hangi versiyon ile geldi? Sıfır aldıysan zaten 4.3.4 yada 4.3.5 ile gelmiş olma olasılığı yüksek ve malesef versiyon düşüremezsin. Eğer daha düşük bir versiyon ile geldiyese de 4.3.3 'e yükseltemezsin ancak güncel olan 4.3.5'e yükseltebilirsin. Yeni her durumda sen versiyonu elleme, mevcut durumda Jailbreak yapılabiliyor ise yap, 4.3.4 yada 4.3.5 ise elleme, 5.0 gelince yüklersin yeni jailbreak 5.0 'a çıkacak diye ümit ediyoruz..

    YanıtlaSil
  12. Öncelikle selamlar diyorum.Merak ettiğim 2 konu var.
    1. Bu yöntemle yine tam bir jailbreak yapmış oluyormuyuz.Çünkü diğer yöntemlerde baya bir açıp kapamalar dfu lar yüklemeler felan var.Bir tek internet sitesine girip cydia install yaparak tam bir jailbreakmi oluyor

    2. sorum - jailbreak yapınca iphone içindeki müzikler siliniyormu ?

    YanıtlaSil
  13. @asi: Evet bu yöntemle tam bir jailbreak yapmış oluyorsun. Keske her jailbreak boyle kolay olsa. Ama bu yontem sadece iOS v4.3.3 ve altında geçerli. Versiyonun uyuyorsa ve iOS 5 yüklemek istemiyorsan bunu kolayca uygulayabilirsin.

    Müzik veya baska hiçbir seyin silinmiyor. Aynen korunuyorlar.

    YanıtlaSil
  14. slm kolay gelsin bende iphone 4 war ios 5.1 yuklu ve ben jailbreak yaptim oldu tlfn actim kapatim cydia calişmadi bir daha restore ettim yinede olmadi sorun nerde acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, iOS 5.1 için henüz kalıbı bir jailbreak yöntemi çıkmadı. Yapacağınız jailbreak'ler cihazı baştan başlattığınızda kaybolacaktır. Her açışta tekrar bilgisayara bağlayarak jailbreak yapmanız gerekiyor.

      Sil