04 Temmuz 2011

iPad 2 Jailbreak'i Çok Yakında Çıkacak

iPad 2 versiyon 4.3.3 için untethered (yani cihazı resetleyince kaybolmayan kalıcı) jailbreak bir kaç gün içinde çıkacakmış.

Çıkacak jailbreak @comex adlı arkadaşın uzunca süredir üzerinde çalıştığı ve uygulaması çok kolay bir jailbreak olacak. Daha önce iPhone üzerinde Jailbreakme.com sitesi sayesinde dakikalar içinde bilgisayar ile bağlantı bile yapmadan uygulanan jailbreak'in çok benzeri olacak.



Aslında geçtiğimiz günlerde @comex'in çalıştığı bu jailbreak henüz tam test edilmemiş hali ile sızdırıldı ve çeşitli sitelerde kullanılıyor. Fakat tam test edilmemiş bu sürümün iPad cihazınıza zarar verme ihtimali bulunduğu için gerçek sürümü çıkmadan kullanmanızı kesinlikle kimse tavsiye etmiyor.

Comex'in iPad 2 jailbreak'i iOS v4.3.3 ve altı versiyonlarında çalışacak. Cihaz yazılım sürümünüz daha düşük ise bu günlerde Apple tarafından yama çıkartılmadan güncellemenizi tavsiye ederim. Çıkacak olan bu jailbreak pdf  dosyaları ile ilgili bir açığı kullanarak cihazın kırılmasını sağladığı için Apple'ın 4.3.4 versiyonu ile güncelleme yayinlayarak bu açığı kapatması kısa sürecektir. Yani iPad'lerinizi 4.3.3'e yükseltmek için az bir zamanınız var.

Son sürümü bir kaç gün içinde yayınlanacakmış. Yayınlanınca buradan gerekli  bilgileri vereceğim. Benim iPad'im olmadığı için kendim video çekemeyeceğim fakat bu jailbreak zaten çok kolay uygulanıyor olacak.

Kaynak: Redmondpie

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder