10 Temmuz 2011

iPhone iOS v4.3.3 için PDF Patcher Kurulumu

Bildiğiniz gibi iOS cihazlar üzerinde önemli bir güvenlik açığı bulundu. En son Jailbreakme.com sitesinin de yararlandığı bu PDF dosya açığı sayesinde herhangi bir web sayfasındaki PDF dosyasının içine gömülü bulunan zararlı bir kod hiç bir uyarı veya sorgu bile vermeden direk olarak iOS cihazı üzerinde istediğini yapabiliyor.

Yani siz tanımadığınız bir sayfada link yada resim zannettiğiniz bir yere tıkladığınız sırada kötü niyetli bir kişi telefonunuza istediği yazılımı kurup bilgilerinizi çalmaya başlayabilir anlamına geliyor. Açık o kadar tehlikeli ki çeşitli ülkelerin bilgi işlem güvenlik kurumları konu hakkında uyarılar yayınlamışlar.

Apple kısa sürede bu açığı kapatmak için iOS sürüm 4.3.4 için çalışma yaptığını bildirdi. Fakat tabiki jailbreak yaparak telefonunuzu kırık kullanma niyetindeyseniz v4.3.4 'ü yüklememeniz gerekiyor. Çünkü 4.3.4 ile pdf açığı giderilince Jailbreakme.com jailbreak'ide kullanılmaz olacak.

Neyse ki Jailbreakme.com sitesinin mucidi comex iOS 'un bu tehlikeli açığını kapatmak için ufak bir yama hazırlamış. Aşağıdaki kısa video'da comex'in PDF Patcher 2 yamasını nasıl kuracağınızı izleyebilirsiniz.

Bu yamayı kurduktan sonra PDF güvenlik açığı konusunda korkacak birşeyiniz kalmıyor. 4.3.3 ve altı sürüm yazılım kullanan herkesin kesinlikle kurmasını tavsiye ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder