21 Ocak 2012

iPhone 4S ve iPad 2 için iOS 5.0.1 Jailbreak'i çıktı

iPad 2 ve iPhone 4S sahibi olanların hevesle beklediği gün geldi. Uzunca bir süredir üzerine çalışılan iOS 5 jailbreaki geçtiğimiz haftalarda A4 ve es işlemciler için yayınlanmıştı. A5 işlemciler için yani iPad 2 ve iPhone 4S için olan jailbreak ise dün akşam yayınlandı.

Henüz sadece Mac OSX üzerinde Absinthe aracı ile jailbreak yapmak mümkün. Windows araçlarıda bir kaç gün içinde piyasaya çıkacaktır. Benim iPad2 veya iPhone 4S 'im olmadığı için hep hazırladığım video anlatımlardan bir tane çekmem mümkün olmayacak ama size derli toplu bilgiyi buradan vereceğim.

Jailbreak'i yapmadan önce bir kaç gün beklemekte yarar var, genelde ilk hafta içinde bir kaç ufak güncelleme ile hataları gideriyorlar. Fakat önemli olan cihazlarınızı iOS 5.0.1'e güncellemeniz. Apple yarın öbürgün 5.1 sürümünü çıkarırsa sizin iOS 5.0.1 'i yükleme sansınız kalmayacak. Onun için bu günden cihazlarınızı iOS 5.0.1 'e güncelleyin ve bir kaç gün içinde jailbreak ile kırarsınız.

Sabırsız arkadaşlar için mevcut jailbreak'in MacOS üzerinde nasıl yapıldığını anlatan bir kaç ingilizce video ve türkçe kaynak mevcut. Aşağıda linklerini veriyorum.

http://www.ikaynak.com/forum/14-jailbreak-unlock-yontemleri/32481-iphone-4s-ipad-2-ios-5-0-1-untethered-jailbreak-absinthe.html
http://www.iphoneyardim.net/jailbreak_amp_unlock/44711-iphone_4s_amp_ipad_2_jailbreak_untethered_-_ios_5_0_1_a.html
http://www.redmondpie.com/jailbreak-5.0.1-ios-untethered-iphone-4s-ipad-2-using-absinthe-how-to-video-tutorial/
http://9to5mac.com/2012/01/20/untethered-a5-jailbreak-arrives/

http://youtu.be/Z1Wzx7CJU88
http://youtu.be/N2eRcUm2fiQ
http://youtu.be/ZKR7F-3kGvY

Önemli Uyarı: Jailbreak işlemlerine başlamadan önce SIK SORULAN SORULAR bölümünü mutlaka okuyunuz. Jailbreak riskli bir işlemdir ve telefonunuzda geri dönülmez arızalar oluşturma riski vardır. 
Telefonunuz sim kilitli bir model ise yapacağınız her hangi bir iOS güncelleme işleminin kilidi etkileyip etkilemeyeceğini iyice araştırınız. Bu konuda benim yeterli tecrübem olmadığı için size yardımcı olamayacağım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder