18 Eylül 2013

iOS 7 bugün çıkıyor.

Bundan önceki büyük iOS güncellemelerinin yayınlanma saatlerine bakarak bir tahmin yapınca bu gün ABD saati ile (Pasific Time)  saat 10:00'da iOS 7.0 'ın indirilebilir olacağı tahmin ediliyor.

Unutmayınki eğer cihazınız her hangi bir yazılım sürümü ile mevcut durumda jailbreak'li yani kırık ise yeni sürüme güncellemeniz durumunda jailbreak'iniz gidecek. Eğer jailbreak ile devam etmek istiyorsanız güncelleme yapmayın ve iOS 7 için jailbreak çıkana kadar bekleyin. 

Türkiye saati ile akşam saat 20:00 anlamına geliyor. iOS 7'yi heyecanla bekleyenler bu saatten itibaren cihazlarını ve internet sitelerini kontrol edebilirler.

Güncelleme isterseniz iOS cihazı üzerinden Ayarlar - Genel - Yazılım Güncelleme bölümünden yapılabilecek. İsterseniz cihazınızı bilgisayara bağlayarak iTunes üzerinden de yapabilirsiniz.

Güncelleme yapmadan önce dikkat etmeniz gerekenler:
  1. Cihazınızın yedeğini mutlaka alın. iCloud yedeği alıyorsanız ayrıca fotoğraflarınızın yedeklenip yedeklenmediğini kontrol edin. Benim tavsiyem ne olur ne olmaz diyerek iTunes'a bağlanıp Şimdi Yedekle butonu ile bilgisayara da bir yedek alın. Ayrıca fotoğraflarınızı bilgisayara bir yere kopyalayın. 
  2. Mevcut iOS sürümünüze sonradan dönmek istemeniz ihtimaline karşı cihazınızın SHSH kaydını alın. Bunun için TinyUmbrella yada iFaith kullanabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder