14 Ağustos 2011

Apple iOS 4.3.5 Yayınlandı

Geçen hafta Apple tarafından iOS cihazlar için bir yazılım güncellemesi daha yayınlandı. Sürüm 4.3.5 yazılımının  getirdiği yeni bir özellik yok fakat internet sitelerinde kullanılan SSL güvenlik sertifikaları ile ilgili önemli bir güvenlik açığı kapatılmış.

Bir önceki güncellemede olduğu gibi v4.3.5 içinde henüz kalıcı bir Jailbreak yöntemi yok. Cihazınız hali hazırda jailbreakli ise veya jailbreak yapmayı düşünüyorsanız 4.3.5 sürümünü yüklememeniz gerekiyor. Fakat jailbreak ile cihazınızı kırmayı düşünmüyorsanız 4.3.5 sürümüne geçmenizi öneririm. Yeni bir özellik barındırmasa da güvenlik güncellemelerini takip etmek oldukça önemli.

Konu ile ilgili Apple sitesindeki detaylı açıklamaya buradan ulaşabilirsiniz.

7 yorum:

  1. ben itunes üzerinden zaten 4.3.5 yazılımını yüklemiştim. sorum şu redsn0w_win_0.9.8b5 jailbreak yapılırken browse kısmında gösterecek dosya elimde yok. bu 600mb lık dosyayı indirmek zorunda mıyım? kolay bir yolu yok mu?

    YanıtlaSil
  2. @Adsız, v4.3.5 'e kalıcı (untethered) jailbreak yapılamıyor. Bunun anlamı sen cihazı her kapattığından (uyku durumu değil, pil bitmesi veya resetleme haline) tekrar bilgisayara bağlayarak jailbreak yapman gerekiyor.

    Eğer buna rağmen uygulamak istiyorsan, redsn0w_win_0.9.8b5 ile beraber iOS 4.3.4 IPSW dosyasını indirmen gerekiyor, çünkü redsnow 4.3.5 dosyası ile uyumlu değil.

    Senin cihazında 4.3.5 yüklü olsa bile redsnow'a 4.3.4 dosyasını göstererek tethered jailbreak yapabilirsin.

    YanıtlaSil
  3. peki 4.3.3'e -ya da başka bir versiyona- geri dönemez miyim? ve döndüğüm zaman jailbreak için göstereceğim dosyanın linkini verir misiniz?

    YanıtlaSil
  4. @Adsız eğer önceden TinyUmbrella programı ile SHSH kaydını saklamadıysan malesef alt versiyona dönemezsin. Bir sonraki kalıcı jailbreak çıkana kadar beklemeni öneririm.
    Büyük ihtimalle iOS 5 çıktıktan sonra kalıcı bir jailbreak bulunacaktır.

    YanıtlaSil
  5. http://www.girisim.org/wiki/item/iphone-3gs-435-den-41-e-downgrade




    burada birşeyler anlatılmış ama ne kadar işe yarar bilemem.

    YanıtlaSil
  6. kardes bir soru sorucam ben jaılbreak yapmayı ogrendım pc uzerınden ama pcye nasıl redsn0w yuklenecegını bılmıyorm redsnow sadece maclere mı yuklenıyor yoksa acer gıbı pc lere de yulenebıılıyormu ???

    YanıtlaSil