23 Aralık 2011

iOS 5.0.1 Jailbreak bayrağı şimdi Chronic-Dev Team'de (Güncellendi!)

Bu aralar her gün yeni bir haber çıkıyor. Kısaca baştan özetlersek; @pod2g iOS 5.0.1 için untethered jailbreak yöntemini buldu ve çeşitli cihazlar üstünde test etmeye devam ediyor. İlk planı tüm cihazlar sağ salim kırıldıktan sonra jailbreak'i halka açmak yönündeydi. Fakat A5 işlemcisini kullanan iPhone 4S ve iPad 2 üzerinde işler beklediğinden biraz daha uzun sürmeye başlayınca üstündeki baskıda artıyor tabi.

@pod2g bu gün kendi bloğunda yayınladığı bir duyuru ile elindeki jailbreak bilgilerini bu konuda tecrübeli bir grup olan Chronic-Dev Team'e aktardığını açıkladı. Chronic-Dev team mevcut cihazlar üstündeki jailbreak yazılımlarını stabil hale getirirken kendisi de A5 cihazları üzerine yoğunlaşmaya devam edecekmiş. 

iOS 5.0 ve 5.0.1 üzerinde etkili olacak untethered (kalıcı) jailbreak'in ne zaman yayınlanacağını hala bilmiyoruz ama bu hareketlerden  anladığım kadarıyla eldeki jailbreak'i bir an önce piyasaya sürmek için iş bölümü yapmışlar. Tabi hala jailbreak'i piyasaya sürmeden önce Apple'ın iOS 5.1 sürümünü yayınlamasını bekleme ihtimalleri de var. Neticede şimdi jailbreak'i açık ederlerse daha sonra Apple 5.1'de bunu yamayacak ve bizde son sürümden mahrum kalmış olacağız. 

Günün bir diğer haberi ise @i0n1c isimli alman asıllı ayrı bir iphone kırıcı arkadaşın iOS 4.3.5 için untethered jailbreak hazırladığı haberi. Bu konuda ne kadar ciddi olduğu ile ilgili pek bilgi vermemiş. iOS 5 için de jailbreak artık kapıda iken bence çok fazla ihtiyaç olmayacaktır ama zararıda olmaz hani...

Güncelleme (27.12.2011): Jailbreak Chronic-Dev Team tarafından bu gün yayınlandı. Redsn0w 0.9.10b1 ile artık iOS 5.0 ve 5.0.1 'i kırmak mümkün. Daha detaylı bir haberi en yakın zamanda yayınlayacağım. 

12 yorum:

  1. Untethered jailbreak çıktı..

    YanıtlaSil
  2. Evet! Bu gün çıktı. En kısa zamanda güzel bir video hazırlamak istiyorum..

    YanıtlaSil
  3. Birde Jailbreak programını rahat download yapabileceğimiz bir siteye upload edersen daha bir makbule gecer. Pod2g nin verdigi download adreslerinden indiremiyiruz.

    YanıtlaSil
  4. 4.2.1 versiyonlu ve jailbreakli ipod touch ım var. Versiyonu 5.0.1 e yükseltip jailbreak yapmak istiyorum. 5.0.1 e itunes üzerinden direk yükseltip jb yapsam sorun olur mu? Sorun olursa başka nasıl yükseltebilirim?

    YanıtlaSil
  5. @adsiz evet aynen oyle yapabilirsin. Fakat iTunes update yapmana izin vermez, restore ile güncelleyerek sonra backupdan herseyini geri yukleyebilirsin. Bu arada bir veri kaybın olmaz. Sonrada 5.0.1 i jailbreak yaparsın.

    YanıtlaSil
  6. Nereden İndirip yapıyoruz.. En Kısa Zamanda şu video yu yayınlasınız çok iyi olacak :))

    YanıtlaSil
  7. hocam ben şimdi diğer kaynaklardan yararlanıp untethred 5.0.1 jailbreak yaptım , pekı şimdi paralı uygulamarı nasıl telefona yukleyecegım?

    YanıtlaSil
  8. Backup yapmam için versiyonu 5.0.1 e yükseltmeden önce itunes üzerinden yedeğini almam gerekiyor dimi?

    YanıtlaSil
  9. Video ne zaman yayınlanacak acaba?

    YanıtlaSil
  10. Malesef kendi telefonumu kıracak vaktimde olmadı.. Bu akşam kırdım ve çekimleri yaptım :) İlk fırsatta düzenleyip yükleyeceğim!

    YanıtlaSil
  11. bende bu işlemi yapmak istiyorum fakat kırmakdan önce kırarken telefon kitlenirse napmalıyım onun acma yontemi nasıl olur öğrenmek isterim nasıl yapa bilirim acaba

    YanıtlaSil
  12. arkadaslar merhba öcelikleı ıphone fazla bilgim yok fakat elimde 5.1 proğamlı telefonvar sim kilidini kıramıyorlar bilgisi olan arkadaslar yardımcı olursanız sevinrim ali_ozdemir46@hotmail.com

    YanıtlaSil